Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Серед нас немає шпигунів!

02varvara.wordpress.com

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 11:19

У Львові судитимуть російського шпигуна: йому світить 10 років в'язниці

Серед нас немає шпигунів!

У Львові судитимуть громадянина Російської Федерації за обвинуваченням у шпигунстві.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як встановлено у ході розслідування, останній намагався створити агентурну мережу з числа колишніх військовослужбовців з метою збору інформації, яка становить державну таємницю, зокрема, щодо чисельності та кадрового складу військовослужбовців у зоні проведення АТО.

У подальшому вказані матеріали зловмисник мав намір передати спецслужбам Російської Федерації, однак завдяки оперативній та злагодженій роботі правоохоронних органів був затриманий «на гарячому», при спробі отримання згаданої інформації, 30 липня цього року.

У ході санкціонованого обшуку в його помешканні було виявлено та вилучено вогнепальну зброю.
За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, з розслідування у кримінальному провадженні стосовно цієї особи завершено.

Обвинувальний акт стосовно нього за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 114 та ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (замах на злочин, шпигунство та незаконне зберігання зброї) 30 жовтня прокуратурою Львівської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

Обвинувачений на цей час перебуває під вартою. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.