олександр ковальчук,  3 листопада 2014

Сектор критики Шкляра та Жадана

Сектор критики

Щомісячне обговорення книжок місяця "Сектор критики" за участі літературознавців Андрія Дрозди, Ігоря Котика, Віктора Неборака.

Темою жовтневого обговорення є роман Василя Шкляра "Маруся" та "Луганський щоденник" Сергія Жадана.

Закономірно, що першу скрипку у цьому моторному козарлюцтві грає епічний Віктор Неборак, який в античному образі батька комедії коментує книги і життя Шкляра та Жадана, а також, ледве не голосом Андрія Середи, читає анекдоти "Марусі" та трактати "Луганського щоденника".

Львівські літературознаці енеїдно застосовують усі базові принципи Бу-Ба-Бу, щоб так бурлескно, балаганно та буфонадно рознести твори Шкляра та Жадана у пух і прах.

Бо Шкляреві закоси під тарантінівські анекдоти (з шароварним душком) та жаданівський ступор (ніби він місцями Хенк Муді десь у шостому сезоні Californication) й потребують саме ось такого впрягання їх павичок у ґринджолятка, потребують саме такого Бу-Ба-Бу від Неборака, Котика та Дрозди.

Тож у веселкову путь, любі друзі, жартівливими хвилями Сектору критики, де літературознавці так весело марусять Жадана та луганять Шкляра.

Фрагмент перший, де присутня майже повна документація (1:03:28) критики Шкляра і Жадана від Неборака, Котика та Дрозда.

А вже звідси й надалі – фрагментовані родзинки з годинної критики Шкляра та Жадана.

Фрагмент другий, де Віктор Неборак розповідає про похід Шкляра до національних бестселерів, Шевченківської премії, а також про його персональних євреїв.

Фрагмент третій, де Ігор Котик намагається відшукати сліди еротики у "Марусі" пророка Шкляра.

Фрагмент четвертий, де Віктор Неборак епічно та кайфово читає "Марусю" Шкляра.

Фрагмент п'ятий, де Ігор Котик намагається зрозуміти сенс існування "Луганського щоденника" Сергія Жадана в розрізі лівацьких нахилів останнього.

Фрагмент шостий, де Віктор Неборак розповідає про сходження зірки Сергія Жадана, його патріархальні стосунки (сварки та примирення) з Юрієм Андруховичем, Жаданову любов до харківських повій та любов Андруховича до віденських повій, а також про сором під час читання "Луганського щоденника".

Фрагмент сьомий, де можна послухати виокремлену оповідку Віктора Неборака про повій Жадана і Андруховича з попереднього епізоду сходження зірки Сергія Жадана.

Фрагмент восьмий, де Андрій Дрозда розповідає про прісний текст інфантильного та розгубленого Жадана з цитатами Карла Маркса.

Фрагмент дев'ятий, де Віктор Неборак так епічно читає бідолашний щоденник Сергія Жадана про післясмак класного коньяку.

Фрагмент десятий, де Андрій Дрозда розповідає про чужого йому письменника Жадана та його самоповтори, а також дізнається про справжнє прізвище псевдоніма Жадана.

Фрагмент одинадцятий, де Віктор Неборак розповідає про певні сміхотворні моменти однієї візитації Ганни Герман до Львова з огляду на анонс майбутньої критики Сектором критики її письменницької творчості (а також Софії Андрухович) у листопаді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.