Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

zn.ua

Середа, 5 листопада 2014, 17:22

Завербовані ФСБ українці готували серію терактів у Львові

СБУ

Служба безпеки України викрила та затримала небезпечну терористичну групу, яка готувала серію терактів у Львові.

 

Про це повідомила прес-служба СБУ.

До складу злочинної групи, яка називала себе «Загін імені Кузнєцова», входило п’ятеро громадян України, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації. Члени угрупування пройшли диверсійну підготовку в таборі для найманців на території Російської Федерації.

За вказівкою іноземної спецслужби група терористів готувала вибухи на території Львівщині, зокрема на об’єктах критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу. Зловмисники мали завдання дестабілізувати ситуацію, залякати населення та спровокувати паніку у регіоні. Їхня робота координувалась представниками ГРУ ГШ ЗС РФ.

4 листопада ц.р. співробітники СБУ затримали усіх членів групи до скоєння ними злочину. Терористи планували підірвати за допомогою саморобного вибухового пристрою об’єкт транспортної інфраструктури Львова.

Під час обшуків у квартирах членів групи вилучено чотири гранати «РГ-42» та інструкції щодо виготовлення вибухових пристроїв.

Слідчими Управління СБ України у Львівській області розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.15 та ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.