Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

база Беркуту горить

ipress.ua

Четвер, 6 листопада 2014, 09:37

Прокуратура підозрює у підпалі бази БМОП «Беркут» одного з її керівників

база Беркуту горить

У провадженні за фактом підпалу бази БМОП «Беркут» прокуратурою Львівської області винесено повідомлення про підозру стосовно одного з його керівників.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, у ході прес-конференції у прокуратурі Львівської області, яка відбулася 2 жовтня поточного року зазначалося, що слідчими прокуратури вжито необхідних заходів до завершення пожежно - технічної експертизи, яка повинна була встановити причини пожежі на базі БМОП «Беркут» 20 лютого цього року.

Нагадаємо, фахівці Київського НДІ судових експертиз провели пожежно - технічної експертизи, яка повинна була встановити причини пожежі на базі БМОП «Беркут» 20 лютого цього року.

3 листопада фахівці надали слідчим прокуратури її висновки. На підставі результатів експертизи та з врахуванням матеріалів провадження отримано достатні дані для винесення повідомлення про підозру одному із керівників БМОП «Беркут».

Відтак, цього ж дня слідчими прокуратури стосовно вказаного посадовця винесено повідомлення про підозру у вчиненні умисного знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах та спричинило загибель двох людей та перевищенні влади та службових повноважень. Тобто в скоєнні кримінальних правопорушень, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років.

Одразу ж прокуратура скерувала клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак, враховуючи, що його місцезнаходження невідоме, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд.

Водночас, слідчими встановлено, що 16 жовтня поточного року керівництвом ГУМВС України у Львівській області вищевказаному керівнику БМОП «Беркут» надано додаткову відпустку, який цього ж дня виїхав за межі України. З огляду на це, слідчими прокуратури його оголошено в розшук.

Крім того зазначимо, що прокуратурою Львівської області призначено службову перевірку з приводу правомірності надання останньому додаткової відпустки.

На даний час вживаються вичерпні заходи до розшуку підозрюваного, хід розслідування контролюється.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.