Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Бетховен

ipukr.com

Четвер, 6 листопада 2014, 12:49

У Львівській філармонії зазвучить Бетховен

Бетховен

У четвер, 6 листопада о 19:00 год. у Львівській філармонії на другому вечорі виконання усіх сонат Бетховена слухач матиме змогу відкрити для себе чотири сонати композитора у виконанні піаністки, заслуженої артистки України Етелли Чуприк.

Саме Етелла Чуприк взялася за інтерпретацію усіх 32 сонат Бетховена, інформує прес-служба Львівської обласної філармонії.

«Твір, який прозвучить першим - Соната № 2 (ор. 2 № 2) Ля мажор. При написанні цієї сонати перед Бетховеном постало доволі непросте завдання: чи підкоритися потребам публіки, а чи йти своїм , складним, проте героїчним шляхом.

Перша частина сонати має багатство тематичного мислення, масштабність розробки. Друга частина показує зсередини внутрішній світ людини. Поява жарту, гумору у наступній частину - Скерцо вносить елемент новаторства. В фіналі сонати Бетховен використав структуру рондо, характерну для багатьох його наступних фіналів.

У ще одній виконуваній Сонаті № 18 (ор. 31 № 3) Мі-бемоль мажор – відчуття радості і перевага спокійного, близького до народності, начала. Цей твір підводить життєві підсумки довгих страждань і роздумів Бетховена.
А. Рубінштейн назвав цю сонату «сповненою гумору і веселості», повідомили у Львівській філармонії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.