Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хворі на гемодіаліз

Сергій Бобра

Четвер, 6 листопада 2014, 15:54

Хворі, які потребують гемодіалізу, вимагали у Львові безкоштовних ліків

хворі на гемодіаліз

Сьогодні у Львівській обласній клінічній лікарні відбувся страйк хворих, які потребують гемодіалізу, де вони вимагали надання безкоштовних ліків та введення в експлуатацію нових апаратів.

Пікетувальниками переважно були люди, які страждають від ниркової недостатності та потребують гемодіалізу в середньому 3 дні на тиждень.

Хворі забезпечені відповідними ліками до грудня, але, як пояснив представник Антимонопольного комітету, потрібно вирішити питання закупівлі нових розхідних матеріалів. Комітет має діяти законно, тому не може пришвидшити цей процес.

За словами протестувальниці Софії, старі апарати для гемодіалізу не повністю справляються з кількістю хворих людей, нове обладнання наразі знаходиться у тендері, тому лікарі зможуть почати роботу через 12 днів.

"Я не можу нормально функціонувати без цього апарату, тричі на тиждень я мушу приїздити до Львова у будь-яку погоду, бо без цього апарату помру, а живу у 50 кілометрах від міста. Дуже багато йде грошей на ліки, навіть на процедуру треба йти зі своїми бинтами, ватою і навіть гумовими рукавичками. Грошей катастрофічно не вистачає, якщо нам перестануть забезпечувати ліками - не знаю як далі... Я відправила цього року 2 листа до Львівської міськради та облдержадміністрації, із проханням допомогти фінансово, зібравши всі необхідні документи. Але міська влада дала відмову, через нестачу грошей у бюджеті", розповіла пані Софія.

Вона також додала, що надіслала лист з проханням допомоги новообраним нардепам Дубневичам, проте відповіді ще не отримала.

Лікарі зазначають, що вирішення проблеми не залежить від них, оскільки забезпечення ліками та використання нових апаратів може розпочатися лише з вказівки "зверху".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.