Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гутник

П'ятниця, 7 листопада 2014, 11:28

Оголошене банкрутом колишнє підприємство фінансиста «Свободи» Гутника

гутник

Львівський господарський суд порушив процедуру банкрутства ПАТ «Комплекс водних видів спорту» (КВВС), підприємства, що управляє львівським аквапарком «Пляж». 

Ухвала була прийнята ще 10 вересня, а 27 жовтня Львівський апеляційний суд залишив її в силі, пишуть "Наші гроші. Львів".

Згідно з матеріалами справи, загальна сума кредиторської заборгованості ПАТ «Комплекс водних видів спорту», на день подання заяви про банкрутство становить 144,92 млн грн. З цієї суми безспірними вимогами кредиторів до боржника вже визнані 102,15 млн грн. Це заборгованість, яка підтверджується рішеннями судів, що вже набрали законної сили.

Відповідно до звіту про фінансовий стан КВВС станом за 30 червня 2014 року, сума активів підприємства становить 40,53 млн.грн.

Як вже повідомляли «Н.Г.Львів», фінансові проблеми КВВС стали предметом судового розгляду ще влітку минулого року – тоді ПАТ «Кредобанк» через суд почав стягнення кредитного боргу у розмірі 101,21 млн грн. Понад 26 млн грн з цієї суми складали відсотки і пеня.

Кредит товариство отримало у 2006 році для добудови та реконструкції сучасної будівлі аквапарку «Пляж». Тоді сума кредиту становила 75 млн грн під 11% річних. Погасити кредит КВВС мав до 30 червня 2013 року, однак не зробив цього – в результаті загальна сума боргу з відсотками перевищила 100 млн грн. Крім того товариство брало позику у 2007 році у банку «Форум» – 20,19 млн грн під 16% річних.

Згідно з інформацією державного агентства SMIDA, офіційними власниками акцій ПАТ «Комплекс водних видів спорту» є Анастасія Верлінська (40%) та Сергій Любомудров (60%) Головою наглядової ради віднедавна став батько співвласниці – Олег Верлінський.

Ще до 28 липні цього року головою наглядової ради КВВС був депутат міської ради від ВО «Свобода» Андріан Гутник, з яким насамперед асоціюється діяльність львівського аквапарку. Зрештою, сам він представлявся саме як власник спортивно-розважального закладу. Але, згідно з рішенням загальних зборів акціонерів, Андріана Гутника звільнено з посади за власним бажанням.

Цікаво також, що, як з’ясували журналісти газети «Експрес», у Львові минулого року зареєстрували ще одне підприємство з назвою «Комплекс водних видів спорту». Це товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване у квітні минулого року, а його адреса співпадає з ПАТ «КВВС» – вул. Княгині Ольги, 114.
Засновниками ТОВ «КВВС» є Віра Приходько та Володимир Крукеницький, який також є директором підприємства. Цікаво, що ще у лютому минулого року Крукеницький розповідав про фільтри аквапарку у якості керівника технічного відділу ПАТ «КВВС».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.