Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

міцкевича, 9

donklass.com

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:28

Львівська облрада вимагає припинити незаконні роботи на пам'ятці національного значення

міцкевича, 9

Депутати Львівської облради закликають припинити незаконні роботи на пам’ятці національного значення на пл. Міцкевича, 9 у Львові.

На засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради депутати розглянули ситуацію, що склалася довкола будівлі на площі Міцкевича, 9 у Львові - пам'ятки національного значення, інформує прес-служба Львівської облради.

З інформацією виступив керівник Львівської обласної організації Національної спілки художників України Олег Микита.

Розглянувши та обговоривши це питання, депутати вирішили підтримати звернення Львівської обласної організації Національної спілки художників України щодо необхідності збереження та відтворення шляхом реконструкції житлового будинку ХІХ ст. пам'ятки архітектури національного значення на площі Міцкевича, 9 для збереження архітектурного ансамблю історичного центру Львова.

Також депутати вважають неприпустимими дії власника земельної ділянки ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" з несанкціонованого демонтажу фрагментів (фундаментів та підвальних приміщень) житлового будинку ХІХ ст. - пам'ятки архітектури національного значення на площі Міцкевича, 9, та зобов'язати департамент культурної спадщини ЛОДА вжити всіх передбачених законом заходів для збереження та відновлення вищезгаданого будинку.

Окрім того, депутати підготують звернення до Міністерства культури України, Міністра Внутрішніх справ та Генерального прокурора України щодо вжиття заходів для припинення руйнування культурної спадщини Львова та проведення перевірки законності приватизації земельної ділянки під житловим будинком ХІХ ст. пам'яткою архітектури національного значення на площі Міцкевича, 9.

Також комісія ухвалила рішення зобов'язати департамент культурної спадщини ЛОДА невідкладно відкликати лист-подання департаменту до Міністерства культури України щодо виключення житлового будинку ХІХ ст. пам'ятки архітектури національного значення на площі Міцкевича,9 у місті Львові з реєстру об'єктів культурної спадщини як такого, що суперечить чинному законодавству України та її міжнародним зобов'язанням перед ЮНЕСКО і Європейським союзом.

Разом із тим, депутати зобов'язали департамент культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації невідкладно довести позицію постійної комісії Львівської обласної ради до відома Міністерства культури України, його структурних підрозділів, робочих груп та експертних комісій.

Додамо, що у час, коли відбувалося засідання комісії, власник земельної ділянки здійснив спробу незаконного демонтажу елементів фундаменту споруди. За фактом вчинення протиправних дій викликали міліцію та повідомили персонально начальника Головного управління МВС України у Львівській області Дмитра Загарію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.