Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СНІД

humanitarian.worldconcern.org

Вівторок, 11 листопада 2014, 16:45

У Львові відкриють пам'ятний знак жертвам ВІЛ/СНІДу

СНІД

У парку на вулиці Японській планують відкрити пам’ятний знак померлим від ВІЛ/СНІДу.

Доцільність встановлення знаку за цією адресою обговорили під час громадського слухання, яке відбулось у Львівській міській раді, повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Як повідомив Дмитро Тигач, голова правління Львівського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», Україна займає одне з перших місць серед країн Європи за кількістю ВІЛ-інфікованих. За офіційними даними станом на 01.01.2014 р. під диспансерним наглядом в закладах охорони здоров»я перебуває понад 140 тисяч осіб, з них 29 тисяч з діагнозом СНІД. До того ж, ці дані в кілька разів насправді більші, позаяк не всі хворі звертаються за допомогою до медичних закладів.

Головна ідея встановлення пам’ятного знаку померлим від цієї недуги – декларація перед суспільством, що існує епідемія ВІЛ/СНІДу, що є проблема, яку необхідно вирішувати. За словами Дмитра Тигача, держава недостатньо опікується хворими на ВІЛ/СНІД. Наприклад, досі не проведені тендери, і не закуплені ліки для ретровірусної терапії.

Присутні на громадських слухання громадські активісти цікавились, чому для пам’ятника обрано саме це місце? У відповідь члени організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» пояснили, що оскільки центральна частина Львова перебуває у списку охорони пам’яток ЮНЕСКО, встановлення будь-яких пам’ятників є складним і довготривалим процесом. Ще одну пропозицію - встановити знак біля Львівського обласного центру з профілактики та боротьби з СНІДом не вдалось реалізувати через незгоду релігійної громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.