Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Відкриваємо Падеревського

lviv-online.com

Середа, 12 листопада 2014, 17:28

Фестиваль «Відкриваємо Падеревського» втретє відбудеться у Львові

Відкриваємо Падеревського

14-18 листопада у Львівській філармонії та на сцені Львівської опери відбудеться третій міжнародний музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського».

Про це сьогодні, 12 листопада, йшлося на прес-конференції за участі організаторів фестивалю – директора та автора ідеї Адама Бали, артистичного директора Маріанни Гумецької та консула Генконсульства Польщі у Львові Маріана Орліковскі.

«Це найвідоміший піаніст початку XX століття, який вийшов за рамки простого музиканта і зумів звернутися до самих сердець своєю майстерністю та щирістю. Падеревський є почесним громадянином Львова, виступав тут часто, він визнаний у всьому світі», – розповіла Маріанна Гумецька.

Гумецька додала, що цього року фестиваль розпочнеться з української музики. «Наша українська музика варта того, щоб її виконували і наш фестиваль сприяє тому. Цього року ми матимемо можливість слухати українську симфонічну програму українського композитора Йожефа Єрміня. Прозвучить концерт Ревуцького та симфонія Лятошинського», – зазначила вона.

«Серцем та душею фестивалю завжди буде Львів, хоча маємо в планах поїздити з концертами всією Україною», – розповіла Гумецька.

Яскравим завершенням фестивалю «Відкриваємо Падеревського» стане концерт лідера польської джазової сцени піаніста Лєшека Можджера у Львівській Філармонії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.