Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

економія тепла

papropertyinfo.com

П'ятниця, 14 листопада 2014, 09:20

Депутат Львівської міськради радить у питаннях економії тепла покладатися на себе

економія тепла

На думку депутата Львівської міськради Івана Гринди, єдиний спосіб економити – це створити ОСББ і самим пильнувати тепло, регулювати теплопостачання, поставити лічильник, утеплити будинок.

Уже ведуться розмови, що температура у приміщеннях взимку буде приблизно 18 градусів. Є ряд організаційних заходів для економії теплоенергії.

"Щодо індивідуального опалення в квартирі, то враховуючи європейський досвід, можна сказати, що воно буде в кілька разів дорожче. Бо гуртом завжди дешевше. У нас є одна ціна – нижча – для населення, а інша – вища – для підприємств. Але такого немає ніде в світі", зазначив Іван Гринда в ефірі радіо "Незалежність".

За словами депутата, Львів наразі готовий до опалювального сезону, адже були вкладені кошти.

"Зараз ці кошти, які ми взяли у Північному банку - 20 млн кредиту і 10 млн гранту, будуть вкладені у модернізацію тепломереж. За їхніми умовами, це має бути найбільший спальний район. На даний час -це Сихів", зазначив Іван Гринда.

Водночас депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк в ефірі радіо "Незалежність" звернув увагу на цікаву деталь при економії коштів.

"Чим більше будуть від’єднуватись люди від мережі, тим більше будуть платити ті, що там залишаться. А лічильники теплові є достатньо дорогі, і щоб поставити лічильники в кожну квартиру, треба мати відповідні ресурси. До речі, в усій Європі заборонено від’єднуватись від систем теплопостачання. Ми, прості львів’яни, є власниками наших будинків, не влада, не мер. Тому ми самі і маємо дбати про наш добробут", зазначив Юрій Кужелюк. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.