Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Джеффрі Пайєтт

П'ятниця, 14 листопада 2014, 18:48

Турянський зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні

Джеффрі Пайєтт

Т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський провів офіційну зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Під час зустрічі йшлось про впровадження в Україні реформ децентралізації влади, долю біженців з Криму та Сходу країни, енергетичну незалежність та економічна співпраця із США.

Джефрі Пайєтт запевнив, що посольство США зацікавлене у поглибленні співпраці з Львівщиною.

Зокрема, Посол запропонував організувати зустріч представників влади та бізнесу області з Американською торгівельною палатою в Україні. з початку цього року інвестиції США на Львівщину становлять майже 10 млн американських доларів. Ця цифра може бути більшою, не зважаючи на події на Сході України, переконаний Джеффрі Пайєтт.

Обговорюючи питання децентралізації, Джеффрі Пайєтт додав, що Львівщина повинна бути пілотною у реалізації таких державних ініціатив.

"Область повинна стати лабораторією реформ в Україні", – підкреслив Посол.



Під час обговорення енергетичної незалежності України Юрій Турянський зазначив, що одним із ключових моментів у цьому питанні є збільшення кількості видобутку вугілля, зокрема, на території Львівсько-Волинського вугільного басейну.

З огляду на це Львівщині зацікавлена у вивченні досвіду енергетичних компаній Америки, які мають багато напрацювань в галузі видобутку корисних копалин, зокрема і газу.

"Львівщина дуже вдячна за візит пана посла і увагу до тих труднощів перед якими постала наша держава. Ми сподіваємося на широку співпрацю, на обмін досвідом" – додав Турянський.

На завершення Джеффрі Пайєтт додав, що з наступного року США планує відрядити на Яворівський полігон своїх військовослужбовців, які ділитимуться досвідом з українськими колегами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.