Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Качинський

reuters

Понеділок, 17 листопада 2014, 11:08

Партія Качинського перемагає на місцевих виборах в Польщі

Ярослав Качинський

Оприлюднені дані екзит-полів – у голосуванні до сеймиків «Право і справедливість» екс-прем'єр-міінстра Ярослава Качинського обходить «Громадянську платформу»

Поляки обирали близько 47 тисяч представників місцевих рад і 2,5 тисячі війтів, бурмістрів та мерів міст, інформує Польське радіо. Результати виборів Державна виборча комісія оприлюднить у найближчі дні.

Вже з’явилися перші дані екзит-полів. За інформацією центру дослідження громадської думки Ipsos у виборах взяло участь 46,4% поляків, котрі мають право голосу. У виборах до воєводських сеймиків у масштабі країни «Право і справедливість» (PiS) отримала 31,5%, «Громадянська платформа» (PO) - 27,3%, «Польська селянська партія» (PSL) – 17%, «Союз демократичних лівих сил» (SLD) – 8,8%. «Громадянська платформа» та «Право і справедливість» здобули перемогу у восьми воєводствах.

Решта політичних партій: «Нова правиця» («Nowa Prawica») - 4,2%, «Національний рух» («Ruch Narodowy») - 1,7%, «Пряма демократія» («Demokracja Bezpo?rednia») - 0,7%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.