Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медики

dw.de

Понеділок, 17 листопада 2014, 14:35

Усі медики стануть військовозобов'язаними

медики

МОЗ України спільно з Міноборони ініціює внесення змін до законодавства щодо військового обов’язку у частині визнання усіх медичних працівників військовозобов’язаними.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву.

«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулися з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», - зазначив в.о Міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець.

Він поінформував, що останні шість років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні маємо прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів. Однак, за словами очільника Міністерства, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.