Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Понеділок, 18 червня 2012, 14:07

Голову правління кредитної спілки «Християнська злагода» засудили до 12 років ув’язнення

Апеляційний суд Львівської області залишив у силі дію вироку Галицького районного суду Львова - голову правління кредитної спілки «Християнська злагода» притягнуто до відповідальності у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років. Про це повідомляє Відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

 

Двох співучасників злочину також засуджено до позбавлення волі. Зокрема, 29-річного фігуранта справи за вироком суду ув’язнено на 11 років, а 50-річну жінку – на 8 років позбавлення волі.

Крім того, згідно з вироком суду арештовано 14 учасників цієї кримінальної справи, а ще 8 перебувають на підписці про невиїзд.

Нагадаємо, у 2004 році на території Львівської області кілька мешканців області прийняли рішення відновити діяльність кредитної спілки «Християнська злагода». В установчих документах зазначалось, що ця спілка є членом загальноукраїнської організації «Союз християнського відродження України».

Проте діяльність спілки до відродження християнства в Україні відношення не мала. За предмет діяльності було: побудова фінансової піраміди, учасникам якої пропонували безпрецедентно високі відсотки на депозитні вклади – від 23% річних (в цей період банківська ставка становила до 14%).

Цю діяльність спілка розпочала у 2006 році. Філії «Християнської  злагоди» були відкриті у Львові, Дрогобичі, Стрию, Рівному, Тернополі, Івано-Франківську та в Чернівцях. Діяльність спілки підтримувалась потужною промокампанією у всіх видах ЗМІ: газети,  радіо, телебачення та Інтернет-портали.

Упродовж 2006-2010 років члени злочинної організації привласнили залучені в громадян кошти в загальній сумі більше 50 млн. грн. Вони використовували при цьому різні способи, як безпідставне списання коштів з каси, в тому числі під виглядом перерахування коштів у філії спілок і використання їх на господарські витрати, видача більш як 400 кредитів, оформлених на підставних осіб, підроблення документів про внесення членам організації додаткових пайових внесків та подальше вилучення з каси коштів під виглядом повернення таких реально неіснуючих внесків.

У даній кримінальній справі загалом налічується 25 фігурантів, які притягуються за такими статтями як 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 255 (створення злочинної організації), 357 (бандитизм), 366 (службове підроблення) КК України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.