Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

голодомор

electric.org.ua

Середа, 19 листопада 2014, 13:35

У Львівській філармонії прозвучить Панахида за померлими під час Голодомору

голодомор

У неділю, 23 листопада у Львівській обласній філармонії прозвучить Панахида за померлими з голоду Євгена Станковича.

Виконання цього твору присвячено пам'яті жертв однієї з найбільших трагедій XX століття — Голодомору,і інформує прес-служба Львівської обласної філармонії.

"В одному творі Станкович зумів втілити неможливе: одночасно передати невимовний біль мільйонів людей, зворушити душу настільки, що віднімає мову, але водночас дати надію, нагадати і показати — світло нікуди не зникає. Євген Станкович не ставить собі за ціль створити музику, яка б відповідала усім церковним канонам — адже у творі є симфонічний оркестр, читець, народний голос… Назва «Панахида» в цьому творі має вищий, духовний, метафізичний зміст", йдеться в повідомленні філармонії.

Панахида за померлими з голоду Євгена Станковича прозвучить у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Галицького академічного камерного хору, Камерного хору «Глорія», Львівського муніципального хору «Гомін», хору студентів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича, солістів Оксани Мухи, Володимира Рибчука та читця Олега Батова. Диригуватиме Володимир Сивохіп.

За словами генарального директора Львівської філармонії, диригента-постановника заходу Володимира Сивохіпа: «Панахида за померлими з голоду» – один із найкращих творів Євгена Станковича. Твір вдруге прозвучить у Львові, хоча багато виконувався у світі. Наше втілення цього сакрального твору – це цілісне, наскрізне пережиття тих жахливих днів нашого народу і усвідомлення відповідальності перед нашими минулими і прийдешніми поколіннями».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.