Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

бюджет

zakarpattya.net.ua

Понеділок, 24 листопада 2014, 14:08

Цьогоріч бюджет Львова виконується, – депутат

бюджет

Депутати Львівської міської ради внесли зміни до міського бюджету на 2014 рік.

Зокрема, збільшуються доходи і видатки міського бюджету м. Львова на 2014 рік на суму 5815, 3 тис. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомив Яромир Самагальський, голова комісії фінансів і планування бюджету, цілеспрямована робота депутатського корпусу зумовила зниження заборгованості. Зараз місто Львів боргів практично немає. Заборгованість бюджету міста – всього 2,6 млн грн.

«Ми вносимо зміни у бюджет розвитку, тобто ми розприділяємо кошти по всіх галузях, виділяються кошти на ремонти доріг, наприклад, на вулиці Куліша та на Левандівці. Ми намагаємось використати кошти, які ще є на рахунках, до кінця цього року, бо розуміємо, що інфляція їх може просто «з’їсти», - зазначив Яромир Самагальський.

Зі слів депутата, через те, що казначейство розблокувало рахунки, місто змогло покрити борги перед виконавцями робіт. А зміни до бюджету розвитку відображають ті нові проекти, які розпочнуться ще цього року.

Також під час сесії Львівської міської ради депутати більшістю голосів (за – 65) погодили умови реструктуризації кредитів ЄБРР для реалізації проектів модернізації міської інфраструктури у м.Львові з ЛКП «Львівавтодор» та ЛКП «Львівелектротранс». Термін, на який продовжується кредит – 10 років з пільговим періодом один рік. Схема погашення кредиту – 18-ма рівними (або максимально рівними) платежами кожні шість місяців після завершення періоду дії зобов’язань щодо надання коштів.

Кредит для ЛКП «Львівелектротранс» передбачає залучення коштів на інвестицію в інфраструктуру громадського транспорту та послуг у Львові, у тому числі на оновлення парку трамваїв, оновлення інфраструктури трамвайного сполучення. Обсяг та валюта кредиту, яка підлягає реструктуризації – 11 млн 250 тис. євро (або еквівалент національної валюти за офіційним курсом НБУ на дату зарахування коштів на рахунок позичальника).

Мета кредиту для ЛКП «Львівавтодор» - інвестиції у реконструкцію міських вулиць та пов’язаних мереж, поліпшення інфраструктури громадського транспорту вздовж трамвайних ліній №2 і №6, у тому числі оновлення рейкової мережі і підвісних контактних ліній. Обсяг та валюта кредиту, яка підлягає реструктуризації – 19 млн 552 тис. євро (або еквівалент національної валюти за офіційним курсом НБУ на дату зарахування коштів на рахунок позичальника).

Окрім цього, міські обранці проголосували за створення нового парку Архангела Михаїла на вул. Стрийській і надали ЛКП «Зелений Львів» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відвідення земельної ділянки для збереження та використання парку.За це рішення проголосували 53 депутати. Згідно з ухвалою, під парк Архангела Михаїла виділять земельну ділянку орієнтовною площею 2,1 га на вул. Стрийській.

Межі земельної ділянки будуть обмежені землекористуваннями ЗАТ СІД на вул. Стрийській, 109 та ТзОВ «Квіти Львова плюс», що на вул. Стрийській, 195.

Серед іншого, депутати Львівської міської ради проголосували за надання згоди на прийняття у власність територіальної громади Львова трьох військових містечок та будівлі ще в одному.За відповідне рішення проголосували 57 депутатів.

Відповідно до рішення, у власність міста увійде військове містечко №1 на вулиці Княгині Ольги,1-5, будівлі військового містечка №384 на вулиці Симоненка,10, військового містечка №7 на вулиці Ярослава Мудрого та військового містечка на вулиці Авіаційній, передає Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.