Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

європейський діалог

Вівторок, 25 листопада 2014, 14:20

У Львові обговорили шляхи модернізації політики транскордонної співробітництва

європейський діалог

Політика транскордонної співробітництва Львівської області потребує змін на рівні моделі управління, адже структури державної і місцевої влади не можуть ефективно керувати цим напрямком діяльності. 

Про це сьогодні у Львові заявив президент ГО «Європеський діалог» Олександр Софій під час дебатів на тему «Оцінка моделей «Політики транскордонного співробітництва у Львівській області».

В рамках проекту ««Аналіз політики транскордонного співробітництва у Львівській області» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» група експертів ГО «Європейський діалог» провела дослідження, пов’язані з політикою транскордонного співробітництва (ТКС) у Львівській області.

На даний момент здійснюється аналіз можливих варіантів розвитку політики ТКС у Львівській області, а саме: модернізація наявної політики, створення координаційної структури на базі Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна» або створення Кластеру ТКС.

Саме ці три моделі були представлені і обговорені під час дебатів.

Результати оцінювання й порівняння можливих варіантів повинні продемонструвати, який з обраних варіантів найкраще підходить для результативного вирішення проблеми. Положення цього етапу повинні стати основою та обґрунтуванням прикінцевих рекомендацій.

Участь у дебатах взяли представники орачів державного управління області, громадських організацій, вчені та журналісти.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.