Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

класична музика

sites.google.com

Вівторок, 25 листопада 2014, 17:05

У Львівській філармонії пройде концерт «Віденський Орфей»

класична музика

У Львівській філармонії відбудеться концерт «Віденський Орфей», який отримав свою назву від імені композитора, із оперою якого він найчастіше всього асоціюється – Крістофа Віллібальда Глюка. 

До 300-річчя від дня народження цього митця, котрий презентовував світові класичну оперу та знамениту мелодію Орфея прозвучать низка його творів. Серед виконавців – сопрано Анастасія Арбузова, клавесиністка, народна артистка України – Наталія Свириденко, альт Ярослав Венгер, Струнний квартет оркестру «ІNSO-Львів».

Серед виконуваних творів Глюка – Тріо-соната № 1 До мажор, арія Аталанти з опери «Корона», Шоста арія Аталанти з опери «Корона», Тріо-соната №3 Ля мажор, Арія Меліарго з опери «Корона».

Музика чеського композитора Іржі Антоніна Бенди також звучатиме на музичному вечорі. Цей педствник чеського класицизму має у творчому доробку кілька опер, серед них – «Аріадна», «Медея», «Ромео і Джульєтта», 30 симфоній, більше 100 кантат, твори для клавесину та клавіру. Слухач зможе познайомитись із Allegro з концерту для клавесина й струнних Фа мажор та Graveцього композитора.

«Віденський Орфей» – приклад яскравого стилю двох близьких по духу, проте різних за стильовими напрямками, композиторів, й саме цей мікс можна почути у Львівській філармонії.

Концерт відбудеться у вівторок, 25 листопада, 2014 о 19:00 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.