Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

чадний газ

poltava.pl.ua

Середа, 26 листопада 2014, 09:50

67 львів'ян постраждало від чадного газу цього року

чадний газ

В період опалювального сезону, коли відбуваються значні перепади атмосферного тиску, порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, спостерігається найбільша кількість отруєнь чадним газом. 

Зокрема, з початку року від чадного газу потерпіло 67 людей, з них 20 дітей. Трапився один смертельний випадок.

Нагадаємо, що зі зниженням температури повітря зростає небезпека отруєння чадним газом. Так, у неділю, 23 листопада, о 23:57 год. на вул. Перекопська в квартирі отруїлися чадним газом двоє мешканців квартири, 1970 року народження (25% карбоксигемоглобіну) і 1995 року народження (10% карбоксигемоглобіну).
Потерпілих госпіталізували до Львівської обласної клінічної лікарні. Після проходження барокамери їх відпустили додому. Причина отруєння – з’ясовується. Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири.

«З приходом опалювального сезону ситуація дещо погіршилась. З жовтня місяця у нас почались отруєння чадним газом. За рік трапилось 39 випадків, потерпіло 67 людей, з них – 20 дітей. На жаль, трапився один смертельний випадок в лютому на вул. Шевченка. Цьогорічна ситуація є дещо кращою, ніж минулого року: 42 отруєння, 81 потерпілий, 2 смерті.ріння потрібен кисень, який є в повітрі. Тому, перш ніж запалити газовий прилад чи кинути дрова в пічку, треба створити доступ повітря. Якщо його не буде, через дуже короткий час воно вигорить, утвориться вакуум, повітря насититься вуглекислим газом, чадним газом, і люди в цьому приміщенні отримають отруєння», наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.