Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

www.lviv4you.com

Четвер, 27 листопада 2014, 15:59

Трамвай вирушить на Сихів наприкінці 2015 року

Відтепер до Сихова можна буде дістатися за 25 хвилин на новому трамваї наприкінці 2015 року.

Сьогодні, під час виїзного брифінгу на тему «Трамвай на Сихів: підсумки проекту за 2014 рік» був наданий звіт про виконану роботу.

83% вибоїн на дорожньому полотні вже ліквідовано, 73% асфальту покладено та виконано 94% дренажування дороги.

80% трамвайної колії будуть пролягати по окремій трамвайній колії, це дозволить пересуватися оперативніше, через відсутність заторів.

Загальна довжина трамвайної колії складає 11,5 км.

За словами Сергія Васильєва, директора ЛКП «Львівелектротранс», для комфортного пересування потрібно 14-16 трамваїв, один трамвай має місткість 250 осіб. Від зупинки «проспект Червоної Калини» до центру трамвай має діставатись за 25 хвилин.

Будівництво трамвайної колії було розпочато в липні цього року і мало б завершитися за 8 місяців, але при виконанні робіт виникла потреба будівництва колектора, а це потребує додатково 1 року часу. Тому трамвай повинен поїхати до кінця 2015 року.

Загалом ЄБРР було надано 6 млн. євро, але за словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези потрібно додаткове фінансування: - «Наразі готується проект по будівництву колектора, як тільки він буде – говоритимемо з ЄБРР про можливе до фінансування у розмірі 4-5 млн. євро. Також необхідне дофінансування по будівництву підстанції, а це близько 3 млн. євро».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.