олександр ковальчук,  28 листопада 2014

Сектор критики Г. Герман і С. Андрухович

Сектор критики

Щомісячне обговорення книжок місяця "Сектор критики" за участі літературознавців Андрія Дрозди, Ігоря Котика, Віктора Неборака.

Темою листопадового обговорення є книга Ганни Герман "Червона Атлантида" та роман "Фелікс Австрія" Софії Андрухович.

Цього разу знані львівські літературознавці використовують усю майстерність своїх рук, щоб розповіти про Герман в Австрії та виявити невидиме, привідкрити приховане і побачити сіреньке, яке до того часу вони ніде не помічали.

Неборак згадує про куцу передмову до Ганни Герман від Олійника та натякає Юрію Андруховичу на те, що вже варто нарешті написати добрий роман без поетів-алкашів.

Котик знаходить лаконічну анотацію до Ганни Герман та трохи і не до кінця дратується кулінарними андрутами Софії Андрухович.

Дрозда за руку виводить на світ Божий майже усі мрії та страхи маленької Ганни Герман та згадує про критику критика Володарського на критику книги Софії Андрухович від критика Андрій Дрозда.

Звичайно, що після такого Жадана та отакенного Шкляра місцева та навколишня публіка буде дещо розчарована такою Ганною Герман і дещо такою Софією Андрухович, але й для неї (для публіки) тут є чимало такого, що вона ще не чула, не бачила, але ніколи вже не забуде.

Тож у розмаїту путь, любі друзі, високими хвилями Сектору критики, де літературознавці так  щедро ганусять Герман та софіять Андрухович.



Фрагмент перший, де присутня майже повна документація (59:38) критики Ганни Герман і Софії Андрухович від Неборака, Котика та Дрозда.



А вже звідси й надалі – фрагментовані родзинки з майже годинної критики Ганни Герман та Софії Андрухович.

Фрагмент другий, де Віктор Неборак панахидну стилістику книги Ганни Герман та передмову комуняки Олійника про дамське рукоділля.



Фрагмент третій, де Котик зачитує верліброву анотацію до книги Ганни Герман з глибинним змістом.



Фрагмент четвертий, де Дрозда повідомляє навколишнім палестинами усі дитячі мрії та страхи Ганни Герман про втечу з провінції.



Фрагмент п'ятий, де Неборак розповідає про постколоніальну дійсність Ганни Герман та її французьку премію.



Фрагмент шостий, де Котик повідомляє усьому загалу про високу шляхетність душі та тонку філософію буття Ганни Герман.

 



Фрагмент сьомий, де Неборак гуглить на Ганну Герман, ніби ворожить на майбутнє.



Фрагмент восьмий, де Дрозда урочисто зачитує фрагмент урочистої зустрічі допельгангера Ганни Герман з помаранчевими селюками з тітчиного села.



Фрагмент дев'ятий, де Дрозда інформує громадськість про титанічну працю Софії Андрухович над стилізацією Фелікса в Австрії та критику критика Володарського.



Фрагмент десятий, де Неборак пропонує Юрію Андруховичу перестати бавитись з поетичними пиятиками і нарешті написати гарний роман, а також повідомляє присутнім про конгресивні оргії Бу-Ба-Бу з використанням чогось серйозного.



Фрагмент одинадцятий, де Неборак розповідає про гарну прозу дослідниці Софії Андрухович, як патетичний крок до нормальної прози.



Фрагмент дванадцятий, де Котик заявляє про роздратування від історичного антуражу Фелікса в Австрії, але не до кінця і не повністю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.