Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

каплиця

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:18

На Львівщині освятили Каплицю пам'яті Героїв Небесної Сотні

каплиця

В неділю, 30 листопада, в с. Рокитно Яворівського району відбулося урочисте освячення Каплиці пам'яті Героїв Небесної Сотні та меморіального знака про візитацію парафії с. Рокитно сподвижником Митрополита Андрея Шептицького Єпископом Никитою Будкою.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

В урочистих заходах взяв участь т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський. У вітальному слові до громади с. Рокитне керівник області сказав: «Сьогодні виповнюється рівно рік від часу побиття правоохоронцями студентів в Києві на майдані Незалежності. Цей один молодіжний протест за євроінтеграцію України переріс у масштабний Майдан, який врешті змінив країну. Ми обрали свободу, відстояли своє право жити в демократичній європейській країні. Спомин про Революцію Гідності і Небесну сотню від нині буде закарбовано і в історії села Рокитне", - зазначив Ю. Турянський.

Авторство скульптури Матері Божої у с. Рокитне належить відомому українському скульптору Василю Яричу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.