Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 1 грудня 2014, 13:14

Садовий не хоче заради уряду залишати Львів депутатам-кримінальникам

Андрій Садовий

Мер Львова Андрій Садовий відмовився від посади першого віце-прем'єр-міністра в уряді Яценюка через те, що не хоче давати контроль над містом "депутати, більшість з яких у Львові на сьогодні перебувають у зв’язках та під впливом напівкримінальних структур". 

"Я є чинним міським головою Львова, несу повну відповідальність за ситуацію в місті до кінця каденції і не маю на кого її перекласти. У випадку відставки мера контроль над містом отримують депутати, більшість з яких у Львові на сьогодні перебувають у зв’язках та під впливом напівкримінальних структур. Це було б дуже безвідповідально щодо львів’ян та міста, яке є сьогодні дуже важливим для України", заявив Садовий у Facebook.

"Як і раніше, я готовий працювати не лише в рамках міста. Я є віце-президентом Асоціації міст та громад України і темою децентралізації займаюсь не один рік. Моє завдання зараз - аби голос українських громад нова влада чула щодня", відзначив Садовий.

Натомість мер Львова запропонував закріпити статус першого віце-прем’єра в майбутньому уряді за керівником економічного блоку та призначити на цю посаду Наталію Яресько, яка є співзасновником компанії Horizon Capital.

"Попри те, що вона народилась у США, останні 20 років живе в Україні, є справжнім патріотом країни і чудово знає всі наші реалії. Наталя Яресько є знаною в світі міжнародної економіки, з бездоганною освітою та репутацією, незалежною від партій та корупційних схем і здатна дати поштовх українській економіці та навести лад в сфері державних фінансів", написав Садовий.

 Нагадаємо, сьогодні з'явилася заява керівництва фракцій "Народного фронту" та "Блоку Петра Порошенка", в якій Садовому було запропоновано пост першого віце-прем'єр-міністра в уряді Яценюка.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.