Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

малярія

uta.edu

Понеділок, 1 грудня 2014, 15:56

Житель Львівщини привіз тропічну малярію з Африки

малярія

27 листопада Львівська обласна інфекційна лікарня прийняла на стаціонарне лікування 42-річного чоловіка з діагнозом «Тропічна малярія». 

Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Упродовж року хворий перебував в Буркіна Фасо (держава в Західній Африці). Поступив зі скаргами на підвищення температури тіла, озноб, пожовтіння шкіри. При дослідженні зразків крові виявлено збудник тропічної малярії. Стан хворого середньої важкості. Проводиться комплекс лікувально-діагностичних заходів згідно протоколів надання медичної допомоги.

«Від початку 2014 року це 4-й завізний випадок захворювання. Серед осіб, які захворіли 26 річна волонтер з Замбії, геолог з Червонограда, що працював в Гвінеї та 21-річний юнак громадянин Нігерії», — повідомляє головний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталія Тімко.

Довідка. Малярія – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, періодичними підйомами температури тіла, збільшенням печінки, селезінки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.