Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

7dniv.info

Вівторок, 2 грудня 2014, 13:30

На Львівщині є сучасний апарат, який діагностує проблеми з гастроентерологією

Проблеми, пов'язані з гастроентерологією є дуже "актуальними", та їх виявлення та своєчасне лікування можуть врятувати людське життя.

Про це розповів професор Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Євген Скляров.

"Нам потрібні дослідження, потрібне технічне спеціалізоване обладнання, але наразі в нас такого не має, на заході є. Завтра на прес-конференції це буде обговорюватися з західними дослідниками, співпраця нашого університету разом із Любленським" - додає Скляров.

Наразі у Львові є спеціальний апарат, який може діагностувати таку хворобу, як фіброз печінки по диханню людини, таких в Україні не більше семи. Цей апарат функціонує вже близько 10 років, і стільки ж ще може пропрацювати при належному використанні та за наявності забірних матеріалів. Такий аналіз коштує близько 1000 гривень, але при ранньому діагностуванні хворобу можна вилікувати.

Депутат ЛМР, громадський діяч Роман Грицевич додає, що люди повинні знати, що є апарат, здатний виявити недуг та допомогти в лікуванні:

"Ніхто не каже, що діагностування - дешева процедура, але коли мова йде про людське життя - всі мають знати, що у нас є така послуга. Я, як завідувач 1 міської лікарні, повинен проінформувати людей та попередити про наслідки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.