Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

lenta.if.ua

Вівторок, 2 грудня 2014, 16:20

Пам'ятник Шептицькому постане влітку наступного року у Львові

У Львові планується возведення пам'ятника Андрею Шептицькому до 29 липня 2015 року.  

Про це стало відомо під час прес-конференції "Яким і де постане пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому у Львові". 

Професор Юрій Криворучко зазначив, що скоріш за все розташування пам'ятника буде на площі Св. Юра, наразі вся документація та юридичні моменти узгоджуються.

"Ми маємо тільки назву, самої площі Юра - немає, їй треба надати ознаки. Міська Рада дала нам добро, схваливши місце. Тому, ми плануємо відновити сквер, зробити дитячий майданчик, ліквідувати аварійні дерева у парку, замінивши їх на нові, тобто зробити парк Андрея Шептицького" - додає Криворучко.

Духовенство Львівщини активно бере участь у цій справі. Блаженійший патріарх сповістив, що весь синод схвалює прийняте рішення щодо вшанування пам'яті Шептицького, адже на їх думку Святоюрський комплекс має стати духовним місцем: пантеони, каплички, крестні дороги.

Ігор Кузьмак, архітектор проекту, відкоментував як буде виглядати сам пам'ятник:

"Заввишки Шептицький буде 3,5 метри, разом з п'єдесталом - не більше семи метрів, сам пам'ятник буде зроблений з натуральних матеріалів: можливо граніт, можливо пісковик, можливо бронза. Творцем скульптури, з якої буде зроблений пам'ятник є Андрій Коверко, який відтворив митрополита ще за його життя, і що найцінніше - Шептицький встиг його побачити".

Більше відео тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.