Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Merlin Ensemble

philharmonia.lviv.ua

Четвер, 4 грудня 2014, 16:54

Віденський ансамбль Merlin Ensemble дасть концерт у Львові

Merlin Ensemble

Учасники віденського ансамблю Merlin Ensemble завітають до Львова з програмою, яка поєднує в собі музику бароко, романтизму та сучасності.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

Учасники ансамблю виступатимуть разом з Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова». Розпочнуть свій виступ музиканти однією з перлин скрипкової музики — Концертом для двох скрипок з оркестром Йоганна Себастьяна Баха. Завдяки витонченій взаємодії партій двох скрипок, що наче «розмовляють» між собою, постійно підхоплюючи й продовжуючи сказане «співрозмовником», утворюючи при тому досконалу «гармонію в русі», цей концерт став одним з найвиконуваніших творів класичної музики.

Окрім того, слухачі матимуть нагоду почути два доволі особливі твори видатного композитора-романтика Фелікса Мендельсона. Як і свого часу Моцарта, Мендельсона вважали вундеркіндом — і це було цілком обґрунтовано, як зможуть пересвідчитись слухачі. Адже обидва твори, які прозвучать, Мендельсон написав між 1821 та 1823 рр., тобто між 12 і 14 роками свого життя. Слухаючи цю музику, справді важко повірити, що її написала 14-річна дитина. Концерт для скрипки і струнних ре мінор та, особливо, концерт для скрипки, фортепіано і струнних у тій же тональності свідчать про уже сформований композиторський талант і високий рівень майстерності Мендельсона в такому юному віці.

Концерт відбудеться у четвер, 11 грудня, о 19:00 у Львівській філармонії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.