Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грозний (Чечня)

chechnyatravel.com

П'ятниця, 5 грудня 2014, 12:16

У Львові відбудеться акція підтримки чеченського народу

Грозний (Чечня)

5 грудня львів'яни зберуться о 14 годині біля пам'ятника Тарасові Шевченкові, аби виразити підтримку чесенському народу.

Про це Варіантам повідомили організатори заходу.

"У Чечні кремлівські фашисти знищують мирних ополченців та активістів. Ми закликаємо усіх активних українців виразити солідарність з чеченськими активістами і вийти на акцію підтримки вільного народу Чечні", повідомляють організатори.

Нагадаємо, російська влада провела у Грозного, як вона заявляла, антитерористичну операцію. Згодом голова Чеченської республіки РФ Рамзан Кадиров заявив, що силова операція в Грозному завершена, убито дев'ять бойвиків.

Відповідальність за теракт взяла на себе організація "Імарат Кавказ", яка поширила відео, на якому бойовики стверджують, що метою теракту є помста за образу мусульманських жінок.

Як розповів ВВС професор Мічиганського університету, який спеціалізується на вивченні сучасного Північного Кавказу, Александер Книш, прихованою причиною цього нападу може бути "прагнення "віртуального" наразі "Імарату Кавказ", вся не дуже успішна активність якого тепер відбувається в сусідніх Дагестані та Інгушетії, нагадати про себе".

"Можливо, в надії отримати фінансову чи моральну підтримку за кордоном", - сказав Книш.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.