Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська обласна рада

slovoidilo.ua

П'ятниця, 5 грудня 2014, 13:59

Звіт за виконану роботу надали 6% депутатів Львівської міської та обласної рад

львівська обласна рада

Відповіді на звернення Комітету виборців України надали лише три депутати Львівської міської ради та дев’ять депутатів Львівської обласної ради, що становить лише 6% депутатів.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції у Львові за участю виконавчого директора ЛОГО «КВУ» Соломії Саврук.

КВУ звернувся до депутатів Львівської міської та обласної рад з проханням прозвітувати про зроблену роботу та задекларувати наміри на термін, якій залишився до завершення каденції.

Звітування депутатів передбачено положеннями Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», та зокрема, передбачає терміни здійснення звіту – не рідше одного разу на рік.

Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» депутати мали 30 днів, аби надати відповіді на звернення КВУ. Однак, лише 3 депутати ЛМР та 9 депутатів ЛОР відповіли на отримані запити, що становить лише 6% депутатів.

Серед тих, хто дав відповіді, лише п’ятеро змогли окреслити свої плани діяльності на термін, який залишився у їхній діяльності.

Соломія Саврук, виконавчий директор КВУ зазначила, що громадськість занепокоєна стосовно отриманих попередніх результатів моніторингу сфери звітування про роботу депутатами ЛМР та ЛОР і в бачає в цьому недотримання ними Конституції та законів України.

Натомість, депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк зазначив, що народ обирав собі депутатів сам: «Депутати повинні регулярно проводити зустрічі зі своїми виборцями. Допомагати, радити. Очі бачили що покупають, їжте, хоч повилазьте!».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.