Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Вівторок, 19 червня 2012, 11:15

За використання логотипу Євро-2012 підприємець заплатить кругленьку суму

15 червня, львівські слідчі порушили кримінальну справу на підприємця, за фактом незаконного використання логотипу «Євро-2012» для виготовлення спортивного одягу, права на який належить УЄФА. За це зловмисник заплатить кругленьку суму. Про це повідомили у прес-службі ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.229 КК України (злочин полягає у незаконному використанні чужого знака для товарів чи послуг, фірмового найменування або маркування товару, якщо це було пов'язаною отриманням доходу у великих розмірах).

За скоєння цього злочину зловмиснику загрожує штраф від десяти до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення. Слідчі дії тривають.

Вилучено партію контрафактної продукції, а також спеціальне обладнання, за допомогою якого проводилось незаконне нанесення товарного знаку, зокрема, преси для переносу зображень, кліше, системний блок з інстальованим спеціальним програмним забезпеченням, а також грошові кошти, виручені від реалізації виготовленої таким чином продукції.

Нагадаємо, наприкінці травня працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю в орендованому приміщенні на вулиці Шевченка у Львові викрили діяльність приватного підприємця, який, всупереч вимогам Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», організував виготовлення футболок з незаконним нанесенням знаку для товарів та послуг «Євро-2012».

Крім того, наприкінці травня працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю встановили, що приватний підприємець зі Львова також продавав спортивний одяг із логотипом Євро-2012, права на який належить УЄФА.

Галицький районного суду міста Львова засудив цього приватного підприємця до трьох років позбавлення волі з відстрочкою покарання та з конфіскацією і знищенням незаконно виготовленої ним продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.