Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://www.11channel.dp.ua

Вівторок, 19 червня 2012, 12:06

Прокуратура: львівська СЕС погано виконує свої обов’язки

Із початку року Залізничною районною СЕС м. Львова лише на 7 із 39 підприємств району, які є джерелами забруднення, проведено відповідні перевірки, і лише дві особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Львова.

 

Львівська прокуратура провела перевірки з питань додержання вимог Законів України «Про охорону атмосферного повітря» та «Про охорону навколишнього природного середовища» встановлено ряд суттєвих порушень.

Державні органи контролю не вжили відповідних заходів реагування щодо господарюючих суб’єктів, у яких відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин та ігноруються правила ведення первинного обліку відходів.

На території Франківського району м. Львова виявлено 12 об’єктів, у яких відсутні висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи на документи, що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин. Проте, Франківською районною СЕС цьогоріч не притягнуто жодної відповідальної особи за ці порушення до адміністративної відповідальності.

Також, органи прокуратури м. Львова виявили порушення вимог законодавства про охорону довкілля і в діяльності органів місцевого самоврядування.

Зокрема, внесено подання Рудненському селищному голові у зв’язку з тим, що посадовими особами не виконувалися вимоги щодо організації вивезення твердих побутових відходів, виявлення порушників природоохоронного законодавства і вжиття до них відповідних заходів.

Загалом, за наслідками вищезгаданих перевірок, прокуратурою міста та районів м. Львова внесено 10 подань, зокрема й Львівському міському голові, з вимогою усунути виявлені порушення чинного законодавства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.