Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ода

tsn.ua

Середа, 10 грудня 2014, 10:26

Антимонопольний комітет зобов'язав Львівську ОДА відмовитись від закупівлі зошитів з Євромайданом

Львівська ода

Антимонопольний комітет 26 листопада зобов’язав Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА відмінити закупівлю зошитів.

Про це повідомляється на сайті АМКУ, пишуть "Наші Гроші. Львів".

Планували купити зошити учнівські в клітинку на 24 і 36 аркушів, з обкладинкою, присвяченою «Революції гідності», а також зошитів у лінійку на 24 аркуші з обкладинкою, присвяченою 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка. Усього замовляли 379 500 зошитів. Даний тендер оголосили в серпні цього року. Очікувана вартість закупівлі складала 750 тис грн.

Скаргу в АМКУ подала фірма «НВП Поліграфсервіс». Як свідчить протокол торгів, її пропозиція була найдешевшою. Однак замовник її відхилив, вказавши, що в учасника відсутній гарантійний лист щодо безкоштовної доставки, замість того подано оборотно-сальдову відомість, також відсутня довідка кваліфікації працівників.

У жовтні було акцептовано пропозицію «Індагро Груп» на 619 тис грн. Відомо, що вартість відхиленої пропозиції «НВП Поліграфсервіс» становила майже 452 тис грн.

У своїй скарзі «НВП Поліграфсервіс» клопотало про скасування рішень про акцепт, а також відхилення її пропозиції.

АМКУ з’ясував, що «НВП Поліграфсервіс» справді не підтвердив безкоштовність доставки товару і відхилення було правомірним.

Водночас комітет встановив невідповідність пропозицій «Бі Ту Бі Експрес», «Компанія Кит» та «Індагро Груп». У складі пропозицій не було зразків товару, натомість повідомлялося, що вони будуть надані окремо. Проте тендерна документація замовника передбачала подачу їх у складі пропозиції. Таким чином замовник мав скасувати закупівлю у зв’язку з відхиленням всіх пропозицій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.