Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

3222.ua

Середа, 10 грудня 2014, 13:21

При Львівській ОДА створять робочі групи щодо виділення землі учасникам АТО

земельна ділянка

10 грудня в облдержадміністрації відбулась нарада щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО для індивідуального житлового будівництва.

У ній взяли участь представники військових, добровольчих батальйонів, громадських організацій та структурних підрозділів ОДА. Нарада відбулась під головуванням в.о. заступника голови ОДА Сергія Росстального, інформує прес-служба адміністрації.

Дискусійними виявились питання формування списків учасників АТО, які написали заяви на отримання земельної ділянки та, власне, порядок і місце видачі цих ділянок. Сергій Росстальний зазначив, що згідно чинного законодавства заявки на отримання землі можна подавати не лише за місцем приписки. Відтак, більшість жителів області написали заяви на отримання землі у м.Львові та довколишніх районах.

“Для того, щоб не створювати суспільної напруги у вирішенні цього питання ми пропонуємо створити дві робочі групи. Перше повинна займатись формуванням списків людей. Її основою повинні бути представники Збройних сил України, добровольчих батальйонів та громадських організацій. Оскільки, сьогодні склалась нездорова ситуація, коли військові, які несуть службу на Сході України обурюються, що за їхніми плечима роздаються ділянки в окремих випадках тим, хто можливо і менше цього заслуговує, аніж вони. Також мають бути визначені категорії осіб, хто повинен бути у верху списку — сім'ї загиблих, поранені... Інша група повинна займатись пошуком земельних ділянок”, - зазначив Сергій Росстальний.

В.о. заступника голови ОДА повідомив, що звертатиметься до Міністерства оборони України щодо виділення під земельні ділянки для військових окремих підпорядкованих йому земель у Львівські області, які зараз не використовуються,. Це, за словами Сергія Росстального, на даний момент змогло б вирішити близько 70% звернень. На законодавчому рівні Верховна Рада України повинна ще врегулювати питання виділення цих ділянок місцевими радами.

Нагадаємо, у Львові ініціативна група вирішуватиме проблеми отримання квартир учасниками АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.