Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 10 грудня 2014, 13:31

Львівська облрада попросила керівництво держави розібратися, що відбулося минулих вихідних у Вінниці

Львівська облрада

Рішенням сесії Львівська обласна рада скерувала звернення до Президента, Голови Верховної Ради і Генерального прокурора України з проханням дати правову оцінку подіям, які відбувалися 6 - 8 грудня у Вінниці.

Таке рішення підтримав 71 депутат, інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Також депутати обласної ради просять державне керівництво забезпечити прозорість у розслідуванні випадків правопорушень, вчинених під час заворушень представниками правоохоронних органів та звезеними в місто тітушками.

Як зазначається у зверненні: «6 грудня цього року у Вінниці сталась подія, що нагадала минулорічні. Контрреволюціонери на чолі з депутатами Вінницької обласної ради від Партії регіонів намагалися скинути голову обласної ради Сергія Свитка, обраного під час Революції Гідності за підтримки Майдану». Окрім того депутати Львівської обласної ради наголосили на тому, що при обранні Сергія Свитка на посаду голови обласної ради, його підтримали Народний Рух України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та більшість громадських проукраїнських організацій Вінниччини.

Також у зверненні Львівської обласної ради зазначається: «За інформацією громадських активістів Вінниці, з метою реалізації цього плану, за сприянням окремих посадовців Вінницької облдержадміністрації до міста було звезено тітушок, які намагалися дестабілізувати ситуацію. 6 та 7 грудня відбулися силові зіткнення, внаслідок яких постраждали громадські активісти та правоохоронці». Відтак обласні обранці висловили впевненість у тому, що події, які відбулися у Вінниці, є яскравим прикладом повзучої контрреволюції. Саме тому, на думку депутатів, важливо очистити владу від поплічників Януковича і зрадників як у столиці України, так і на місцях. Для цього необхідно дати можливість громадянам брати участь у люстраційних процесах і впливати на владу.

З огляду на це Львівська обласна рада звернулась до Президента України - як гаранта Конституції України - та Голови Верховної Ради України і Генерального прокурора України з проханням дати правову оцінку подіям, які відбувалися 6 - 8 грудня у Вінниці, а також забезпечити прозорість у розслідуванні випадків правопорушень, вчинених представниками правоохоронних органів та звезеними в місто тітушками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.