Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Середа, 10 грудня 2014, 14:18

Брати-олігархи Дубневичі через суд монополізують тендери "Укрзалізниці"

Ярослав Дубневич

ТОВ «Корпорація КРТ» народних депутатів Ярослава і Богдана Дубневичів через суд намагається знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей «Укрзалізниці».

Про це йдеться у сюжеті Надії Бурдєй телепрограми «Наші гроші».

30 жовтня цього року Окружний адмінсуд Києва скасував погодження «Укрзалізницею» технічних умов на ряд деталей (клема пружна, анкер закладний, вкладиш підпружиний, прокладки підрейкові) для ТОВ «АТ Механіка» – єдиного конкурента ТОВ «Корпорація КРТ» у цьому сегменті ринку. Нагадаємо, що без ТУ жодна компанія не має права виготовляти продукцію для «Укрзалізниці».

Підставою для такого рішення суд вказав те, що ТУ фірми «Механіка» не проходили експертизу ДП «Укрзалізстандарт». Незважаючи на те, що представники «Укрзалізниці», до яких позивалася корпорація «КРТ», вказували на необов’язковість погодження технічних умов «Укрзалізстандартом», суд задовольнив позов, перетворивши «КРТ» на монополіста.

ТОВ «АТ Механіка» подало апеляцію. Директор фірми Віталій Руденко заявив, що вони дізналися про рішення вже після того, як суд відбувся. При цьому він стверджує, що погодження «Укрзалізничстандарту», хоч воно і не обов’язкове, на кожне ТУ у «Механіки» є. Фірма отримала їх ще торік.

Нагадаємо, ТОВ «АТ Механіка» в цьому році не змогло потрапити на тендер із закупівлі «Укрзалізницею» сталевих деталей через різкі зміни дати та предмету закупівель (було оголошено закупівлю гумово-технічних виробів для рухомого складу, а закупили сталеві деталі).

У підсумку ДП «Укрзалізничпостач» у серпні закупив у ТОВ «Експозиція», що пов’язане з ТОВ «Корпорація КРТ», запчастини на суму 166,84 млн грн.

Як заявив директор «Механіки» Віталій Руденко, частину товарів залізничники закупили за завищеними цінами. Наприклад, за даними Руденка, його фірма виробляє скріплення КПП-1 по 110 грн., що на 15 грн. дешевше від тих, які були закуплені.

Мінекономрозвитку після перевірки закупівлі рекомендувало скасувати її результати через порушення.
Наразі у справу вже втрутилися правоохоронці. Порушено кримінальне провадження, у ході якого працівники СБУ вилучили документи по вказаному тендеру в офісах корпорації «КРТ», фірми «Експозиція» і ДП «Укрзалізничпостач».

Засновником ТОВ «Корпорація КРТ» (Львівська обл.) є ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське». Засновниками цієї фірми є народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

При цьому Ярослав Дубневич днями був призначений головою парламентського комітету з питань транспорту та зв’язку.

ТОВ «Експозиція» приписане у Львівській області, у м. Городок на вул. Комарнівська, 66. Тут же зареєстрована фірма «Квадрохім», співвласницями якої є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича.

Мажоритарним засновником київського ТОВ «АТ Механіка» є Олексій Іванівський (77,95%).

Нагадаємо, народний депутат Ярослав Дубневич став головою транспортного комітету, а Богдан Дубневич –членом бюджетного комітету Верховної Ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.