Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лабораторія у львівській політехніці

П'ятниця, 19 грудня 2014, 15:35

У Львівській політехніці відкрили сучасну навчально-наукову лабораторію

лабораторія у львівській політехніці

У Львівській політехніці відкрито нову сучасну навчально-наукову лабораторію. 

Представлене обладнання допоможе вивчати новітні технологічні рішення для побудови, управління та захисту, а також автоматизації електртичних підстанцій та мереж, інформує прес-служба університету.

Компанія АББ спільно з Львівською політехнікою відкрила сучасну навчально-наукову лабораторію. Дане обладнання допоможе студентам та фахівцям електроенергетичної галузі вивчати новітні технологічні рішення для побудови, управління та захисту енергомереж, автоматизації промислових підприємств тощо. Лабораторія АББ включає два напрямки «Технічна експлуатація підстанцій та керування електричними мережами» та «Цифрові пристрої релейного захисту та автоматики».

Високотехнологічне комутаційне обладнання, розподільчі пристрої, вимірювальні трансформатори, термінали релейного захисту, елементи та автоматизовані системи керування в цілому, що представлені в лабораторії, використовуються при побудові нових підстанцій та електростанцій, а також при реконструкції діючих на об’єктах основної електричної мережі України, розподільчих мереж та для енергозабезпечення і автоматизації промислових підприємств.

“Ми раді відкрити навчально-наукову лабораторію АББ у Львівській політехніці, головному технічному університеті у західному регіоні. Завдяки встановленому обладнанню студенти зможуть вивчати сучасні технології, які використовуються для енергозабезпечення і автоматизації промислових підприємств та енергорозподільчих мереж. Це вже другий наш проект співпраці з українськими технічними університетами. Ми вважаємо, що, підтримуючи політехнічні університети, АББ робить свій внесок у майбутнє української енергетики і промисловості. Минулого року АББ відкрила сучасну лабораторію у Національному технічному університеті “Київський політехнічний інститут”. Балансова вартість обладнання для двох закладів складає більше 3 млн гривень”, – коментує відкриття лабораторії Дмитро Жданов, директор АББ в Україні.

«Львівська політехніка – це університет трьох століть. Вона є носієм генетичної інформації про еволюцію науки і мистецтва, політичних устроїв та режимів в Україні і Європі. Наш університет завжди рухається уперед, органічно поєднує енергію молодості із мудрістю зрілих поколінь. Львівська політехніка була завжди серед лідерів. У всі часи вона була невід'ємною складовою європейської технічної науки і кузнею висококваліфікованих інженерних кадрів”, - підкреслив ректор університету, доктор технічних наук, професор Юрій Бобало.

Представлене обладнання АББ на даний момент встановлене на всіх об’єктах Укренерго, на об’єктах Укргідроенерго, Енергоатому, на об’єктах відновлювальної енергетики, на різних об’єктах в 20-ти обласних енергопостачальних компаніях України, зокрема, обладнання АББ стало основою автоматизації для Київенерго, Дніпрообленерго, Полтаваобленерго, Чернігівобленерго, Черкасиобленерго та Прикарпаттяобленерго. Наразі починається широке впровадження в мережах Вінницяобленерго для майбутнього створення сучасних диспетчерських центрів, що дозволять підвищити ефективність обслуговування та скоротити витрати. Крім об’єктів енергетики представлене обладнання застосовується на живлячих підстанціях у вугільній, хімічній, нафтопереробній, металургійній, газовій та паперовій промисловості, а також в аеропортах, лікарнях, торгівельних та бізнес-центрах, дата-центрах та телецентрах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.