Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква святого миколая

vtrsoft.lviv.ua

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:12

Каплицю Боїмів та церкви святого Миколая облаштують ілюмінацією

церква святого миколая

Каплицю Боїмів, що на пл. Катедральній та церкву св. Миколая, що на вул. Б.Хмельницького, яка є найдавнішим храмом Львова підсвітять.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, у Львові підсвітять пам’ятки сакральної архітектури - каплицю Боїмів, що на пл. Катедральній та церкву св. Миколая, що на вул. Б.Хмельницького, яка є найдавнішим храмом міста.

Роботи з підсвітки каплиці та церкви заплановано закінчити ще до кінця цього року, а виконуватимуть їх за кошти спонсорів.

«Відповідно до проекту підсвітки каплиці Боїмів, це буде заливне тепле світло з акцентом на фігурі Христа», - зазначила Лілія Онищенко.

Також закінчені роботи з влаштування підсвітки у церквах св. Миколая, що на вул. Грушевського та свмч. Климентія Шептицького, що на вул. Кривоноса.

Нагадаємо, на сьогодні у Львові підсвічено низку сакральних споруд, зокрема, церкву св. Юра, Домініканський собор, церкву св. Андрія, церкву св. Петра і Павла, Преображенську церкву, Успенську церкву, церкву св. Михаїла, церкву св. Єлизавети та Ольги, церкву Матері Божої Неустанної Помочі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.