Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобілізація

news.bigmir.net

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:45

Нова хвиля мобілізації стартує 20 січня наступного року

мобілізація

Четверта хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня 2015 року, під час неї планують призвати близько 50 тисяч осіб.

Про це повідомив Інтерфакс-Україна з посиланням на спікера Міністерства оборони Вікторії Кушнір.

"Мобілізація розпочнеться з 20 січня. Мобілізовуватимуть офіцерів і військових фахівців запасу. Вони пройдуть обов'язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних сил України. Навчання триватиме 25 днів. Далі усі вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів", - повідомила Вікторія Кушнір на брифінгу у вівторок в Києві.

За її словами, загалом під час мобілізації буде призвано близько 50 тис. громадян України. "Всього - близько 50 тис. Серед них - як військовослужбовці запасу, офіцери, так і солдати-строковики", - зазначила спікер Міноборони.

На запитання, чи буде солдатів строкової служби відправлено для виконання завдань у зону проведення антитерористичної операції на сході України, В.Кушнір відповіла: "Солдаты-строковики проходитимуть дуже грунтовну первинну підготовку, потім буде злагодження усіх цих підрозділів, і після цього буде вирішено питання, де саме вони нестимуть службу".

Як повідомляється на сайті Міноборони, під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ керівник відомства Степан Полторак розповів, що мобілізація відбуватиметься зокрема і з метою ротації особового складу, який несе службу вже тривалий час. "Мобілізація потрібна передусім для створення міцного резерву, по-друге - для заміни особового складу, який уже тривалий час несе службу. Нова хвиля мобілізації проводитиметься з урахуванням минулого досвіду, щоб уникнути попередніх прорахунків і помилок", - наголосив він.

"Тільки після закінчення навчання, забезпечення оснащенням, зброєю, технікою і амуніцією мобілізовані будуть відправлені для виконання завдань", - додав С. Полторак.

Нагадаємо, у вересні в Україні завершилась третя хвиля часткової мобілізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.