Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дабі

interbuh.com.ua

Середа, 24 грудня 2014, 12:25

Держархбудінспекція готується до децентралізації відомства

дабі

Після прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю» Інспекція запропонує низку змін в ряд законодавчих актів.

Про це Варіантам повідомила прес-служба ДАБІ України.

Після прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю», який вже зареєстрований у Верховній Раді, Інспекція запропонує низку змін в ряд законодавчих актів.

Зокрема, до законів «Про архітектурну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» та Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

Крім того, ДАБІ готує окремий пакет нормативно-правових актів, які слід прийняти після ухвалення закону з метою забезпечення його реалізації.

«Сьогодні органи місцевої влади відчувають колосальні проблеми через відсутність повноважень у сфері архбудконтролю. Вони фактично не можуть проконтролювати будівництво на своїй території. Тому від децентралізації ми очікуємо позитивних змін. Але після ухвалення закону повноваження на місця передаватимуть поступово, по мірі внесення додаткових змін у законодавчу базу та готовності органів місцевого самоврядування перебрати на себе нові функції», – заявив Максим Мартинюк.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.