Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Вівторок, 19 червня 2012, 16:55

Порятунок Меркурія – на фінальній стадії

Розпочалася фінальна стадія процесу порятунку скульптури Меркурія, що розташована на даху будинку на вул. Січових Стрільців, 3. Про початок реставраційних робіт на пам'ятці сьогодні, 19 червня, на брифінгу повідомив учасник ініціативи «Врятувати Меркурія» Ростислав Паранько.

«Від початку діяльності ініціативи нам вдалося зібрати 43 тис. грн., із яких використали 33 тис. Безпосередньо на реставраційні роботи з них пішло 23 тис. грн., решту коштів використали на промоцію та рекламу. З тих всіх коштів у нас залишилось 9 тис. грн., і саме ця сума з боку нашої ініціативи буде внесена в останній етап реставраційних робіт», - розповів Ростислав Паранько.

Ще 160 тис. грн. для реставрації виділило Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ).

За словами Олега Рибчинського, реставратора статуї, одна із найбільших проблем при реставрації – залишки цементу під пахвами, щелепами та під капішоном шолому, який залишився з 70-х років після ремонту будівлі. «Для того, щоб врятувати скульптуру від згубних наслідків застосування цементу, ми змушені зміцнювати вапняним молочком 80% її площі. Якби ми знімали цементний наліт механічним способом, вже за кілька днів від скульптури залишилася б лише аморфна маса», - розповів Рибчинський.

Як повідомив реставратор, за умови хорошої погоди, реставрацію Меркурія планують завершити до середини жовтня.

Нагадаємо, громадська ініціатива «Врятувати Меркурія» стартувала у Львові два роки тому. За цей час проводились різноманітні акції із збору коштів на реставрацію скульптури Меркурія, встановленої на фронтоні будинку Фонду держмайна на вулиці Січових Стрільців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.