Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

зарплата в конвертах

gazeta.dt.ua

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:06

Cтавку єдиного соцвнеску знизили майже втричі

зарплата в конвертах

Депутати ВРУ об'єднали Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в єдиний Фонд соцстрахування, а ставку єдиного соцвнеску знизило з 41% до 16%.

Депутати знизили ставку єдиного соцвнеску з 41% по 16% та прийняли рішення про створення з 1 січня 2015 року єдиного Фонду соцстрахування, об'єднавши Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, – повідомляє Укрінформ.

За відповідний законопроект з урахуванням поправок в другому читанні і вцілому № 1573 «Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці» проголосували 268 народні обранці, передає кореспондент Укрінформу.

"В тому випадку, якщо підприємство платить легально всю свою заробітню платню, воно сплачує ЄСВ на підставі діючої бази. Якщо підприємство збільшує фонд оплати праці на 30%, якщо заробітня платня на цьому підприємстві перевищує три мінімальних заробітних плати, і підприємство виконує всі умови по детенізації, тобто фактично збільшує розмір заробітньої платні, тоді воно починає платити єдиний соціальний внесок у розмірі 16,4%, а не 41% як є сьогодні", - пояснив глава Уряду Арсеній Яценюк.

За його словами, якщо фінансові організації-партнери України матимуть застереження щодо цієї статті, "данна норма підлягає обовязковому перегляду".

Він сподівається, що зниження ЄСВ виведе з тіні заробітню платню.

"Це справжня сильна реформа. Успіх залежить від реальних намірів бізнес і від діалогу влади і бізнесу", - зазначає він.

Законом також передбачені штрафи для юросіб та фізосіб-підприємців у розмірі від 1 до 30 мінімальних зарплат за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску та податків, порушення термінів виплати заробітної плати більш ніж за один місяць, виплати не в повному обсязі, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та порушення інших вимог трудового законодавства.

Також нормативно-правовим актом збільшуються в 1,3-2 рази розміри штрафів за порушення порядку нарахування ЄСВ, порушення при поданні звітності щодо ЄСВ, подання недостовірних відомостей, несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.