Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

петро федашко

прес-служба ЛОР

Понеділок, 29 грудня 2014, 12:08

Фірма, яка незаконно добуває металобрухт з недіючої військової частини, може спричинити екологічне лихо

петро федашко

На території Радехівського району, поблизу сіл Новий Витків та Корчин розташована недіюча військова частина, де під виглядом рекультивації невідоме підприємство займається вивозом металобрухту.

Про це повідомив депутат Львівської обласної ради Петро Федашко, передає прес-служба Львівської облради.

Також з дозволу Радехівської міської ради приватне підприємство розпочало незаконну на думку депутата рекультивацію законсервованого сміттєзвалища.

«Там вирили котловани, глибина яких – 7-8 метрів. Працівники фірми, яка працює на сміттєзвалищі, пояснили нам, що вони викопують брухт, який 20 років тому було закопано. Тобто вони розрили старе сміттєзвалище заради металу. А завтра всі нечистоти, які там є, можуть піти в ґрунтові води», – сказав Петро Федашко. Також він додав, що звернення громадськості та депутатів до керівництва району і правоохоронних органів не дають жодних результатів.

Заступник керівника департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганна Башта зазначила, що документація на проведення рекультивації Радехівського сміттєзвалища виготовлена ще у 2007 році. Проте правомірність проведення цих робіт викликала сумнів у керівництва департаменту. Тому для вивчення обставин справи було скеровано звернення в міську раду Радехова для отримання дозвільної документації та звернення до правоохоронних органів з проханням з'ясувати законність проведення робіт.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.