Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсія

dumayopensii.jpg

Субота, 3 січня 2015, 11:45

З 1 січня набули чинності зміни до пенсійного законодавства

пенсія

1 січня набув чинності закон України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України", який встановлює низку змін до законів, що регулюють питання пенсійного забезпечення громадян.

Із цього дня розміри пенсій за віком і вислугу років, які призначають за нормами законів України "Про державну службу", "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про прокуратуру", "Про статус народного депутата України" становлять 60% заробітної плати, - повідомляє Інтерфакс.

Довічне грошове утримання судді у відставці також встановлюється у розмірі 60% грошового утримання діючого судді.

Порядок перерахунку пенсій, призначених народним депутатам України, працівникам прокуратури, суддям, державним службовцям визначатиме Кабінет Міністрів України.

Закон також передбачає зміну порядку обчислення додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, мінімального розміру пенсії з інвалідності особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, компенсаційної виплати членам їхніх сімей і надбавки до пенсії дітям війни. Зазначені виплати призначаються у порядку і розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Зарплата для обчислення розмірів пенсій за законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", починаючи з 1 січня 2015 року, визначатиметься з урахуванням показника середньої заробітної плати, вичисленого як середній показник за 2011-й, 2012-й, 2013 роки.

Із Нового року також скасовано законодавчі норми щодо можливості призначення дострокових пенсій особам, звільненим з роботи не більше ніж за півтора року у зв'язку з ліквідацією підприємства, організації, скороченням штату та за станом здоров'я.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.