Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

карпати, славське

charivne.info

Неділя, 4 січня 2015, 21:32

У Карпатах моляться, аби випав сніг

карпати, славське

Зустрічати Новий, 2015, рік у Славське приїхали значно менше любителів покататись на лижах, ніж зазвичай, отож жителі селища навіть замовляють у церкві Служби Божі, аби випав сніг.    

Про це розповів селищний голова Славська Михайло Кінаш львівському журналісту Олександру Сирцову. 

Незвично тепла погода в середині зими, складна економічна ситуація в Україні, війна на Сході призвели до того, що українцям зараз не до зимового відпочинку.

Більша частина підйомників, які є в селищі, зараз не працюють.

Михайло Кінаш розповів, що навколо Славська працюють буквально 1-2 підйомники, решту навіть не вмикали.

Висота снігу на вершинах зараз 5-7 сантиметрів, тож далеко по ньому не заїдеш. А гірський спуск у такій ситуації стає небезпечним заняттям.

2 січня, за інформацією надзвичайників, на горах Тростян та Високий Верх 5 туристів отримали травми.

Туристи, які таки наважились приїхати у Славське, винаймають таксі, аби їх відвезли на гору Плай, що за 40 км. Там снігу більше.

Щодо самого Славська, то тут снігові гармати встановлено на Погарі, але поки що їх потужності не вистачає, аби забезпечити комфортний спуск з вершини. Михайло Кінаш розповів, що на повну потужність вони запрацюють хіба наступної зими. Підприємці, які їх встановили, за той час зможуть провести всі підготовчі роботи.

Зимовий туризм для Славська є основним джерелом доходу.

 

Нагадаємо, минулого, 2014, року, гірськолижний сезон у Славську також був невдалий через теплу погоду та відсутність снігу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.