Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

філармонія

photo-lviv.in.ua

Понеділок, 5 січня 2015, 15:00

Виставка картин "Квіти душі" відбудеться у Львівській філармонії

філармонія

9 січня у фойє Львівської обласної філармонії відкриється персональна виставка художниці Тетяни Гамрищак «Квіти душі».

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

У п’ятницю, 9 січня, о 16:00, у фойє Львівської обласної філармонії відкриється персональна виставка молодої художниці Тетяни Гамрищак «Квіти душі», яка триватиме впродовж місяця, до 9 лютого. Назва виставки відтворює уяву художниці про людську душу.

«Уявляю собі людську душу як особистий садочок, в якому кожен господарить на власний розсуд. Кожен сам вибирає, які квіти ростимуть у його особистому садочку. І кожен сам обирає, як за ними доглядати. Деякі садочки – ошатні і доглянуті, вони буяють барвами і тішать око соковитою зеленню.

Деякі ж чахнуть від небажання господаря приділити йому час… Деякі квіти постійно розквітають, натомість є квіти, на які треба чекати ледь не все життя» – каже художниця.

На виставці будуть представлені найновіші 16 картин  Тетяни Гамрищак, з яких 10 виконані аквареллю та шість олійними фарбами. Працюючи над виставкою «Квіти душі», художниця намагалась передати легкість та чарівність кожнісінької миті, пробувала в кольорі відтворити емоції і показати час, необхідний для того, щоб виростити свою найбільш омріяну квітку. Роботи художниці – це її особистий щоденник, де вона викладає своє найсокровенніше, те, що найглибше торкається її душі.

«Ми часто живемо завтра чи вчора. Ми згадуємо минуле або плануємо майбутнє і зовсім не думаємо про теперішнє. А саме та мить, яку ти переживаєш саме зараз, і є життям. Воно складається з моментів, вражень, емоцій, подій і кожен з цих моментів є надзвичайно важливим, бо містить у собі часточку нашого життя. Наче пазли, моменти складаються у спільний малюнок, який ми малюємо від народження і до смерті. Завдяки мистецтву деякі миті вдається спіймати і відтворити їх на полотні. В часи натхнення фарбу часто наносиш несвідомо. Ти зростаєшся зі своєю роботою в єдиний клубок, вона – це ти, ти – вона, і лише коли дивишся на завершене творіння, усвідомлюєш, які саме емоції тобою керували», – переконана Тетяна Гамрищак.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.