Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівська ода

Понеділок, 12 січня 2015, 17:56

Бюджет Львівщини на 2015 рік передбачає видатки на суму 6 млрд грн

львівська ода

Проект обласного бюджету на 2015 рік сформований у загальній сумі 6619,2 млн. грн., що на 238,2 млн. грн. або 3,7 відсотка більше від виконання бюджету за минулий рік. 

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, скорочено кількість податків, зборів і платежів, що формують дохідну частину місцевих бюджетів, змінено нормативи зарахування окремих видів доходів у розрізі бюджетів і порядок адміністрування деяких податків і платежів.

Проект обласного бюджету на 2015 рік сформований у загальній сумі 6619,2 млн. грн., що на 238,2 млн. грн. або 3,7 відсотка більше від виконання бюджету за минулий рік (оперативні дані).

На утримання, ремонт і будівництво доріг загального користування місцевого значення передбачається 100 млн. грн., одноразова адресна допомога сім’ям, родичі яких загинули під час проведення АТО, – 1,5 млн. грн., адресна грошова допомога ветеранам УПА – 1 млн. грн., одноразова адресна допомога найбільш незахищеним категоріям громадян - реабілітованим за статтею 3 Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні” та потерпілим від політичних репресій – 2,55 млн. грн.

Основним джерелом наповнення обласного бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб (492,5 млн. грн.), який становить 69 відсотків до загального обсягу надходжень податків і зборів. Починаючи з 2015 року до обласного бюджету надходитиме 10 відсотків податку на прибуток підприємств (окрім державної та комунальної форм власності), обсяг якого прогнозується в сумі 73,7 млн. грн. або 10,3 відсотка.

Нагадаємо, Львівська обласна державна адміністрація обіцяла до 20 січня подати на розгляд в обласну раду проект бюджету на 2015 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.