Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Гімн України

mnklviv.org

Вівторок, 13 січня 2015, 13:42

Україна відзначатиме річницю Вербицького

Гімн України

На честь 200 річницею від дня народження автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького та у зв'язку з 150-ю річницею першого публічного виконання національного гімну в Україні відбудеться низка заходів.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Кабінет Міністрів України за участю Національної академії наук України має розробити і затвердити план заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького та 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну, передбачивши, зокрема:

- проведення за участю представників органів державної влади і місцевого самоврядування та громадськості урочистостей, організацію в обласних центрах, інших населених пунктах, пов'язаних із життям та діяльністю М.Вербицького тематичних культурно-мистецьких акцій із залученням широкої аудиторії, насамперед учнівської та студентської молоді; проведення науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів, інших заходів із вивчення і популяризації творчої спадщини Вербицького, історії створення національного гімну; підготовку та випуск ювілейного друкованого видання про історію створення Державного Гімну України, життєвого шляху авторів національного гімну; випуск нотних видань М.Вербицького, а також його музичної спадщини на компакт-дисках; надання підтримки громадським, зокрема молодіжним, ініціативам, спрямованим на популяризацію державних символів України; карбування та введення в обіг ювілейної монети, випуск поштової марки і конверта на відзнаку 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького, здійснення спецпогашення поштової марки.

Також, обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити проведення регіональних заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького і 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну.

Міністерству закордонних справ України вжити заходів щодо впорядкування місця поховання Михайла Вербицького на території Республіки Польща та вшанування дипломатичними закордонними установами України пам'яті видатного українського композитора за участю представників української громадськості за кордоном.

Крім того, державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити висвітлення заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького і 150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну, трансляцію тематичних інформаційно-просвітницьких передач, демонстрацію документальних фільмів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.