Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

журналіст у зоні АТО

zik.ua

Вівторок, 13 січня 2015, 16:28

Для журналістів, які їдуть в зону АТО, запровадять спеціальні прес-карти

журналіст у зоні АТО

Відтепер, аби навести лад в прозорому виствітленні в ЗМІ подій на окупованій території, в зону АТО впускати будуть лише перевірених журналістів з прес-картами.    

Про це сьогодні на прес-конференції у Львові повідомив офіцер Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Анатолій Стельмах, передає кореспондент Варіантів.

«Запровадження прес-карт наведе порядок в роботі журналістів. Це не будуть «абстрактні» люди, які приїхали з незрозумілого видання. Вони тепер будуть отримувати дозволи, спеціальний документ. Така форма роботи журналіста у бойових умовах – це світова практика.

Мирні жителі, які постійно перетинають умовну лінію фронту, будуть вільно пересуватися, їм нічого не загрожує», – зазначив Анатолій Стельмах.

Вчора, 12 січня прес-центр АТО у Facebook оприлюднив правила руху людей та вантажів через лінію розмежування. Прес-центр наводить перелік документів, які має надати особа для отримання перепустки .

Офіцер Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, підполковник Тарас Грень додає, що за акредитацією потрібно буде звертатися до СБУ.

«Стосовно контролю за рухом людей, ми бачимо зараз, як збільшується кількість терактів, як намагаються розхитати ситуацію в Україні. Не можна залишити відкритим в’їзд. Ми не знаємо, скільки було захоплено бланків паспортів у Луганську чи Донецьку або інших документів. Тому контроль за рухом необхідний», – наголосив він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.