Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

бюджет

kovelrada.gov.ua

Середа, 14 січня 2015, 12:00

Громадськість пропонує відкласти на тиждень ухвалення бюджету Львова

бюджет

Відкласти на тиждень ухвалення бюджету Львова – таким є рішення, ухвалене за результатами громадського обговорення проекту показників загального фонду бюджету Львова, що відбулось 13 грудня. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Пропозицію про перенесення ухвалення бюджету вніс депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк, адже преокт бюджета недоопрацьований і в ньому є неузгоджені моменти. Юрій Кужелюк запропонував перенести засідання виконкому, як мінімум, на тиждень. Громада більшістю підтримала таку пропозицію.

На слуханнях  директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук коротко ознайомив присутніх із результатами виконання бюджету минулого року. За його словами, торік дохідну частину виконано на 99,2%: запланована сума дохідної частини бюджету складала 3 096 274 тис грн, фактично ж – 3 056 133 тис. грн.

«Сьогодні в Україні на утримання міської інфраструктури передбачено на людину 28 євро (за курсом на початок року), а у Словаччині – 192 євро, у Латвії – 231 євро, у Польщі – 305 євро. З таким обсягом фінансування, як в Україні, – оновити основні фонди міст можна було через 60 років.

Порівняно з діючою системою 2014 року, та враховуючи сьогоденний дохід за новим бюджетним кодексом, то це майже плюс 600 млн. грн. – додаткові 32%, які відводяться на оновлення інфраструктури.

Згідно проекту бюджету Львова на 2015 рік заплановано поступлення в бюджет в сумі майже 2,5 млрд. грн. , з них податок на доходи фізичних осіб - 1 млрд., 72 млн. 100 тис. грн.

Загальна сума видатків складає трохи більше, ніж 2,5 млрд. грн., з них на освіту передбачено 313 млн. 900 тис., ЖКГ - 214 млн. 592 тис., державне управління - 124 млн. 39 тис.

Сьогодні, 14 грудня, відбудеться засідання виконкому Львівської міськради, на якому буде розглядатися проект бюджет Львова 2015.

Основні показники загального фонду міського бюджету на 2015 рік 
планується затвердити ухвалою сесії міської ради 15 січня, в четвер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.